Изъяснения гимнов и обращений

Во Славу Единого и неделимаго Бога Отца, Трисветлаго Великаго Рода нашего! Да свершатся все деяния наша! Тако бысть, тако еси, тако буди! Благословен будь Пращур-Род, Род Небесный! Благодарим, Тя, за помощь Духовну, да во вси деяния наша! Тако бысть, тако еси, тако буди! Благословен буди Триглав Великай! Тако бысть, тако еси, тако буди! Благословенна Инглия - творение Великаго Рамхи, ныне и присно, и от века до века! (этим обращением мы благодарствуем Творцу-Создателю Вселенных за Его творение и за жизнь, которую Он даровал нам и всему Роду Небесному).

 Будь благословен, Перуне - Вождь наш, и ныне, и присно, и от века до века! И веди нас ко Славе Трисветлой! Тако бысть, тако еси, тако буди! (этим обращением мы прославляем Бога Перуна, защитника всех Родов Расы Великой и всех потомков Рода Небесного).

Благословенны будьте, Покровители Родов Расы Великой, Род Небесный, Леги-Хранители и Триглавы Великие, ныне и присно, и от Круга до Круга! Тако бысть, тако еси, тако буди! (этим обращением мы прославляем и благодарим Богов и Легов за помощь Божию, Мудрость Божию, Свет Божий и Свободу).

Пращур-Род, Род небесный, укрепи сердце мое в Святой Вере, даруй мне Мудрость Предков моих, Сынов и Внуков Твоих, даруй счастье и Мир народам Твоим, ныне и присно, и от века до века! Тако бысть, тако еси, тако буди! (это обращение мы читается при прохождении уроков жизни).

Благослови Даждьбог, Тарх Перунович, на деяния добрыя, на деяния славныя, да во защиту Святой Веры и земли Свята Расы, да во защиту старцев наша, жен и деток наша. Защити от поругания язычниками Святынь земли Святой наша. Да не будут осквернены Храмы, Святилища и Капища наша, ныне и присно, и от века до века, ибо велика Вера наша. Тако бысть, тако еси, тако буди! Славься Пращур-Род, Род Небесный, благодарим Тя, за трапезу наша, за хлеб-соль, что даруешь Ты нам, для питания телес наша, для питания Души наша, для питания Духа наша, да буде крепка Совесть наша и да будут все деяния наша, да во славу всех Предков наша и во славу Рода Небеснаго, Тако бысть, тако еси, тако буди! (это обращение читается перед трапезой и после оной).

Славься Пращур-Род, Род Небесный, благословен будь в веках, Ты, основа и защита вси люди Твоя, Сынов Сварога - Сварожичей, Сынов Перуна и Роси - Росичей, всех внуков Даждьбога и Стрибога и Велеса и Свентовита. Даруй сынам, внукам и правнукам Своя Счастье, Мудрость и Свободу, дабы вошли они в Вырий Светлый, да к Отцу своему во Сваргу, и пусть праведный Свет обрящет, и Сварог лишь его пропустит! Тако бысть, Тако еси, Тако буди! Род Небесный, Прародитель! Ты, Родов вси Покровитель! Помяни мои вси Предков! Кои в Сварге Твоя Светлой! Тако бысть, тако еси, тако буди! Род наш Небесный, Бог Единый, от сна восстав благодарю, Тя, за сон покойный, за отдых телеснай, и принимаясь за деяния своя, прошу, Тя: помози мне во всякое время, во всяком деянии, и избави мя от зла темнаго, да будут вси деяния моя, да во Славу Твоя и во славу Рода моего и Расы Великай, тако бысть, тако еси, тако буди! (этот гимн-обращение речется, когда встаем ото сна).

Род наш Небесный, Бог Единый, отходя ко сну, зову, Тя: даруй мне сон покойный и отдых телеснай, и сохрани мя, от всякия бед и пошли Лега Сна-Хранителя за Душой присмотра ради, и если я умру во сне, приими Душа моя к Себе, ибо, Ты, Бог-Хранитель душ и телес наша, и посели ея в Вырии Небесном и прости вси прегрешения мне вольныя и невольныя, ибо Велик и Мудр - Ты, тако бысть, тако еси, тако буди! (это обращение мы речем отходя ко сну).

Перуне! Вми призывающих Тя! Славен и Триславен буди! Здоровья, хлеба и Рода, чадам моим дажьди, громотворенья яви! Прави на всеми! Вще из Родно! Тако бысть, тако еси, тако буди! Семаргл-Сварожич! Велик Огнебожич! Спали боль-хворобу, очисти утробу, у чада людины, у всякой тварины, у стара и млада, Ты - Божья Услада! Огнем очищая, мощь Душ отворяя, спаси чадо Бога, да сгинет хвороба. Тебя прославляем, к себе призываем. Тако бысть, тако еси, тако буди! Странник Лег, Светлый мой Хранитель, данный мне Родом-Покровителем в охранение, прошу, Тя, усердно: Ты, мя днесь просвети и от всякаго зла сохрани, ко благом деянию настави и на путь праведный направи, да будут все деяния мои, да во Славу Сварога и Рода Небеснаго, тако бысть, тако еси, тако буди! (это обращение мы читаем дабы призвать на помощь Лега-Хранителя).

Гимны-обращения к Небесным Богородицам:

Государыня, Лада-Матушка, Мать Небесная, Богородица! Посети нас, Ты, Силой Светлою, благослови на деяния добры, на деяния славны, да во Славу Рода нашаго, тако бысть, тако еси, тако буди! (этим обращением мы испрашиваем благословение Лады-Богородицы перед началом дел). Государыня, Лада-Матушка, Мать Небесная, Богородица! Благословенна Ты, Покровительница Родов Расы Великай, да потомков Рода Небеснаго, благодарствуем Тя, за помощь в деяниях наша, да во вси времена, тако бысть, тако еси, тако буди! (этим обращением мы благодарим Ладу-Богородицу после окончания дел наших).

Государыня, Лада-Матушка, Мать Небесная, Богородица! Благослови, Ты, мя в дорогу дальню, перехожу, да прямоезжу, и да пусть святится имя Твое из Рода в Род! Тако бысть, тако еси, тако буди! (этим обращением мы испрашиваем благословение Лады-Богородицы, когда отправляемся в путь-дорогу).

Государыня, Макошь-Матушка, Мать Небесная, Богородица! Соплети для нас, Судьбу Светлу, Судьбу Ясну, да без Нитей темных. И да не сгинет милость Твоя, да ко всем Родам наша! Государыня, Макошь-Матушка, Мать Небесная, Богородица! Ты, Мать-Рожаница, Сварога сестрица! Даруй нам удачу, без татей и плачу! Дай здравия чадам, великим и младым! Тако бысть, тако еси, тако буди!

Славяно-Арийские часы

Main page Contacts Search Contacts Search